top of page
Søg
  • Forfatters billedeSusanna Risbjerg Tønnesen

Minding the mind...

Opdateret: 29. okt. 2020

Kender du det med at du kan mærke når du føler dig godt forankret inde i dig selv.. der hvor du kan læne dig ind i dig selv og fortsat have kontakt med den anden i et fint møde øjeblik... Der hvor der nogle gange er en uro og en anspændthed..du registrerer det.. men du reagerer ikke så stærkt på det.. du er bedre i stand til at være samlet og rolig til trods for situationens karakter..

Den balance...ro og forankring... er nogle af de ting man kan lære at være øve sig på igennem et psykoterapeutisk samtale forløb....bedre at mærke sin forankring og kontakten til sig selv og den anden...

Det at træne sindet på disse områder øger vores fysiske og psykiske tilstand og livskvalitet.

Vi bliver simpelthen roligere og bedre til at være i en god kontakt med os selv og dem omkring os.
Kontakt og mindfulness øvelse : I starten få minutters varighed - dernæst øger du varigheden op til 5 -10 minutter...

Træk vejret dybt... luk øjnene... og mærk hvordan det er inde i dig... ligenu.. hvad mærker du ... hvad tænker du... Hvis der kommer tanker forbi .. så se på tankerne med kærlige, nysgerrige og udømmende øjne... og lad så tankerne blidt flyve lidt videre som hvis du satte dem på en sky og skubbede dem blidt afsted...hvis der er lyde... så er der lyde... det er okay... du vender blidt din opmærksomhed ind imod dit eget indre og er der med dig selv....

Se om du kan lave sådan et "tjek ind" på dig selv engang imellem.. gerne morgen og aften.


Hjerne træning ?

Nyere neuropsykologisk forskning viser at man ved MR Scanninger kan se at daglig meditation eller mindfulness i løbet af blot 6 uger på testpersoner klart viste en øget vækst i hypothalamus, hippocampus samt talrige andre områder af hjernen som varetager vores bl.a hukommelse, opmærksomhedsstyring, kognitive eksekutive funktioner, samt vores reaktive processering af følelsesregulering, samt enormt centralt fandtes en klar formindskning af centrale områder som varetager vores frygt og alarm beredskab. Amygdala.

I bund og grund fandt man at.. mennesket blev bedre til at afbalancere sig selv.. forblive koncentreret og dermed mindre reaktiv, frygtsom og distraheret.
18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page