top of page
Søg
  • Forfatters billedeSusanna Risbjerg Tønnesen

Smil og vær glad.. der kommer gæster. Autenticitet and smile to pretend and befriend..

Opdateret: 17. mar. 2021

For mennesket er det sådan at vi tidligt lærer hvilke træk og adfærd som er mere ønskelige end andre i vores opvækstmiljø.. der ved udvikler vi sider af vores personlighed som bliver taget imod og anerkendt.. "man skal yde før man kan nyde".. "gæsterne skal ikke mangle noget".. "smil og vær glad der kommer gæster".. disse budskaber kan være nok så velmente, men også blive for absolutte. Det voksne menneske som var barn engang.. kan få svært ved at være sig selv helt og fuldt ud i disse situationer i sit voksenliv...

klienten kan f. eks udtrykke at "det føles som om, at jeg føler et indre pres som siger at jeg skal sørge for at andre har det godt. Jeg glemmer ofte at lytte til mig selv og går med et kunstigt smil på". Det personlige udtryk bliver dikteret fremfor ægte..

Det kan vise sig ved at man fx. arbejder uden at føle nydelse ved det man gør. Man har måske svært ved at stoppe med at arbejde. Man er "kunstigt på" i sociale situationer hvor det forventes et bestemt stemnings niveau. Der er således et gammelt forventningspres i disse handle mønstre som det voksne menneske ubevidst udlever i sit voksne liv.


Kan man snyde kroppen og sindet på denne måde ? Svaret er nej. Der er konsekvenser. Vi gør os selv kede af det på den korte og den lange bane.


Smile to pretend.. smile to be friend...

Et kendt trist falsk smil er et vi så da Donald Trump vendte sig hen imod Melania Trump ved Trumps indsættelse som præsident..Konsekvenserne af at leve et liv på denne måde er ofte en diffus men insisterende tristhed, en følelse af at være udbrændt og en generel manglende glæde ved livet.

Livet leves på auto pilot .. i terapien kan du begynde at åbne øjnene op for den d u er og den du ikke vil være længere.. Du får i større grad en oplevelse af at have et aktivt bevidst valg i dine reaktioner og handlemønstre... Dit udtryk og din måde at være i verden på bliver mere nærværende, levende og autentisk.

Mennesker er levende væsener med et omskifteligt humør og sind.. vi trives bedst når vi lader sindet have sit organiske udtryk..


Det er en lærerig og modig personlig udviklings proces som jeg hjælper mine klienter med at komme igennem.

Du er velkommen til at skrive til mig for at høre mere om det at arbejde med sin egen personlige udvikling.

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page